Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Muzikály v Divadle Bez zábradlí

Muzikály v Divadle Bez zábradlí

Divadelní scénu rodiny Heřmánků nemusíme sáhodlouze představovat. Zajisté jste ve spojitosti s jejich divadlem slyšeli o legendární komedii „Blbec k večeři“ v režii Jiřího Menzela, který má na svém kontě téměř 1000 repríz, slavném pokračování britcomu „Jistě, pane premiére“ nebo představení „Jakub a jeho pán“, ve kterém excelovali dlouhá léta pánové Jiří Bartoška a Karel Heřmánek.

V nabídce divadla však najdete i jazzový muzikál Cabaret nebo hudební baladu Cikáni jdou do nebe. Oba zmiňované muzikály proslavily neméně slavné zfilmované verze, ale také řada ocenění. Divadlo Bez zábradlí nabízí podívanou jak taneční, pěveckou, tak i činoherní. Zkrátka muzikál se vším všudy jak má být!
Pojďme si představit jednotlivé produkce. Cabaret je podívaná s výraznou scénografickou a kostýmní úpravou, která klade důraz na dekadentní rozměr společnosti, jež se uprostřed nastupující totality chce ubavit k smrti. Příběh obyčejných lidí, jejichž životní osud je tvrdě poznamenán dobou, ve které žijí. Světový muzikál s hudbou, navíc v tomto případě s živým orchestrem, která překročila hranice divadla a stala se nesmrtelnou.
Hudebně­‑dramatický projekt Cikáni jdou do nebe je pro změnu unikátním artovým divadelním počinem, jehož zařazení se vzpírá jakémukoliv prvoplánovému zaškatulkování. Je to dílo vycházející z umělecké tradice ruského písemnictví. Koncept netradičního muzikálu vychází z původní povídky Maxima Gorkého Makar Čudra. Inscenace je nejenom sondou do dějin romské kultury jako takové, ale je především názornou ukázkou průsečíku dvou různých přístupů – romského a gádžovského – k životu, a to jak na sociálně kulturní, tak i historické úrovni. I zde se můžete těšit na pestrobarevné kostýmy, dechberoucí choreografii Jany Burkiewiczové a skvělé pěvecké i herecké výkony.

Věděli jste, že tato pražská scéna nabízí také kvalitní muzikálovou podívanou? Navíc s výborným hereckým obsazením!

-red-

Hudebně­‑dramatický projekt Cikáni jdou do nebe
Doporučujeme

Loading...